2 Ιουλίου 2014

Άρθρο της Μαρίας Αντωνίου στο Metrogreece: "Ποιες κρίνετε ότι θα είναι οι εξελίξεις για τη χώρα, με αφετηρία τα αποτελέσματα εκλογών και ευρωεκλογών;"

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, οδήγησε σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, με συνθήκες κινούμενης άμμου, κυρίως στην Κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, μετά και τον ανασχηματισμό, το επόμενο διάστημα, θα έχει να αντιμετωπίσει την διαπραγμάτευση των
διαπραγματεύσεων, και αναφέρομαι σε αυτή του χρέους που, ασφαλώς, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Στα ασφυκτικά πλαίσια, που διαμορφώνει το σημερινό εύθραυστο πολιτικό σκηνικό, η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσει η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω μνημονίου, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της τα μνημόνια.

Με προσεκτικά, αλλά διακριτά βήματα, πρέπει να περάσει στην κοινωνία, η όποια δημοσιονομική πρόοδος για να κλείσουν έτσι και τα στόματα των εμπόρων της απελπισίας.

Παράλληλα, πρέπει μετά το καλοκαίρι, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία έχει ήδη μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Μόνο έτσι, θα αρχίσει η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και θα αντιληφθούν οι πολίτες, ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, με νέα χαρακτηριστικά και ότι η «Νέα Ελλάδα», δεν είναι σύνθημα αλλά πραγματοποιήσιμο όραμα.

http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/426024/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου