23 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Κουκοδήμο, για το θέμα αρμοδιότητας του σχετικά με την λήξη της ισχύος των πιστοποιητικών Πληροφορικής.

Συνάντηση πραγματοποίησε η κα Αντωνίου  Μαρία, Βουλευτής  Νομού  Καστοριάς  με  τον κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  μετά  από  διαμαρτυρίες που δέχθηκε από πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
σχετικά με την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας παύει η ισχύ των Πιστοποιητικών Πληροφορικής και ξεκινά η  διαδικασία ανανέωσής τους.

            Ο  κ.  Κουκοδήμος  διαβεβαίωσε  την  κα  Αντωνίου  ότι  το  Υπουργείο  έχει, ήδη, προχωρήσει  σε  έκδοση  νέας  Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε συνεργασία με  το  Υπουργείο  Διοικητικής  Μεταρρύθμισης  και το Υπουργείο Οικονομικών, βάσει της οποίας αίρεται η προηγούμενη απόφαση  και  αναγνωρίζεται η δια βίου ισχύς των Πιστοποιητικών Πληροφορικής. Ακόμα, ο κ. Κουκοδήμος  ανέφερε ότι θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη και για τα πιστοποιητικά που θεωρούνται ότι έχουν λήξει μέχρι να βγει η καινούρια απόφαση έτσι ώστε να γίνονται δεκτά  στους  τρέχοντες  διαγωνισμούς, όπου αυτά  απαιτούνται. 

            Μετά  τη  συνάντηση  η  κα  Αντωνίου  δήλωσε:


«Χρέος  της Πολιτείας είναι η διευκόλυνση των πολιτών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους. Ειδικά τις δύσκολες αυτές οικονομικά εποχές που όλοι υφιστάμεθα, αποφάσεις όπως αυτή του Υφυπουργού Παιδείας κ.  Κουκοδήμου  μειώνουν  τη γραφειοκρατία και δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο αλλά  και  τα  άμεσα  αντανακλαστικά  της  Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου