31 Ιουλίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου του Υφ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Προεδρείου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με την Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, την Τρίτη 29/7/2014.

Η  Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο Υφ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και το Προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας σε συνάντηση που είχαν  με την
Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη  και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα έφεραν στο προσκήνιο το θέμα της Γούνας και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής κάτω από τις νέες εξελίξεις.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσαν την Υπουργό Τουρισμού για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση της Ουκρανίας με την Ρωσία και τις επιπτώσεις από την μείωση των τουριστών και πως αυτή κατάσταση επηρεάζει τον κλάδο και την περιοχή ευρύτερα. Στη συνάντηση  συζητήθηκαν τρόποι προβολής της γούνας. Η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε συγκεκριμένες ειδικές προτάσεις βάσει των οποίων θα μπορέσει μέσω του Υπουργείου Τουρισμού να βοηθήσει στην προβολή του κλάδου στη διεθνή αγορά.

Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα συζητήθηκαν τα εμπόδια που προκύπτουν στην εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου της γούνας, και τις επιπτώσεις από την κρίση της Ουκρανίας και τις διαφαινόμενες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε..
Ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που  έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας και ειδικά της γούνας.

Η Βουλευτής Καστοριάς κα  Μαρία Αντωνίου μετά την συνάντηση δήλωσε:


«Ήταν μια ευκαιρία  να συζητήσουμε με δύο αρμόδιους υπουργούς την κ. Κεφαλογιάννη και τον κ. Κούρκουλα για θέμα που έχει ανακύψει από την κρίση της Ουκρανίας και πως αυτό επηρεάζει την εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου. Πρόκειται για ουσιαστικές συζητήσεις που δρομολογούν εξελίξεις που παρακολουθώ. Σε συνεργασία με τους γουνοποιούς προωθούμε μεθοδικά την προσπάθεια ενδυνάμωσης του κλάδου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου