5 Μαΐου 2014

Επίσκεψη της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου και του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στην 39η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, την Κυριακή 4/5/2014.(Φωτογραφίες)

Την Κυριακή 4 Μαΐου, η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν την 39η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Περιηγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με τους εκθέτες. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με το
Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ‘’Ο Προφήτης Ηλίας’’. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν κυρίως θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε από το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ‘’Ο Προφήτης Ηλίας’’ αφορούσε τις απευθείας πτήσεις charter στο Αεροδρόμιο Καστοριάς. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει δεσμευθεί ότι θα εγκρίνει και θα δώσει άμεσα άδεια πραγματοποίησης πτήσεων charter σε όποια αεροπορική εταιρεία το ζητήσει.
Το δεύτερο θέμα που τέθηκε αφορούσε την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Εκθεσιακού Κέντρου έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εκθετών και των επισκεπτών. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε μια αρχική μελέτη κοστολόγησης και ανέφερε ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι θετικό στην κατασκευή του κόμβου.
Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ‘’Ο Προφήτης Ηλίας’’ ήταν η δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς, με στόχο την προσέλκυση τουριστών – εμπορικών επισκεπτών. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξετάζει θετικά όλα τα σχετικά αιτήματα, αλλά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από το Δήμο Καστοριάς.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Αντωνίου δήλωσε:


«Κατά τη διάρκεια της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, με την επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλου αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα με τις συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμό κ. Κεφαλογιάννη , τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μηταράκη είχαμε την ευκαιρία σε συνεργασία με όλους τους Φορείς της Γούνας να εξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα και να προχωρήσουμε στην επίλυση αρκετών από αυτά που αφορούν τον κλάδο της Γουνοποιίας αλλά και των Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων. Είναι αδιαπραγμάτευτη η θέληση μου σε συνεργασία πάντα με τους Φορείς να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου της Γουνοποιίας, του κάδου που αποτελεί το σημαντικότερο πνεύμονα ανάπτυξης του τόπου μας».  

Ακολουθούν φωτογραφίες 

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου