29 Μαΐου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, την Πέμπτη 29/5/2014.

Συνάντηση είχε σήμερα, Πέμπτη 29/5/2014, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια. Στη συνάντηση αυτή που αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού στην Καστοριά συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων και την ενίσχυση της
Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς με μέσα και εξοπλισμό έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο το έργο των αστυνομικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα  ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Αντωνίου ότι το Υπουργείο έχει δρομολογήσει την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος Επιτήρησης Συνόρων στα Ελληνο-Αλβανικά και Ελληνο-Σκοπιανά Σύνορα (στα πρότυπα του Έβρου) έως το τέλος του 2015. Ολοκληρώνεται η μελέτη από το ΚΕΜΕΑ και ως το τέλος Ιουνίου θα προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός.
Η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης συνόρων θα απαιτεί λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό στα σύνορα με αποτέλεσμα τον σταδιακό περιορισμό των διατιθέμενων στον Έβρο αστυνομικών.
Επίσης έχει προβλεφθεί ποσό 85 εκ. € από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας τη νέα Προγραμματική Περίοδο (2014 - 2020) για δράσεις που σχετίζονται αποκλειστικά με τη φύλαξη των συνόρων (μέρος του ποσού για τα Ελληνο – Αλβανικά Σύνορα).
Ειδικότερα  εξασφαλίσθηκε και διανέμεται ποσό 600.000 € από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων για τις Συνοριακές Υπηρεσίες στα Ελληνο-Αλβανικά και Ελληνο-Σκοπιανά Σύνορα.
 Για την Π.Ε. Καστοριάς ήδη έχει εγκριθεί:

Α)  Προμήθεια 29 φακών αξίας 5.800,00 € για τις ανάγκες των Τ.Σ.Φ. Νεστορίου (10) δέκα, Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας (10) δέκα και Τ.Σ.Φ. Κορεστείων (9) εννέα.

Β)   Μία θερμική κάμερα για το Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας αξίας 44.667,00 €.

Γ)   Το ποσό των 72.615,60 € για την προμήθεια καυσίμων.

Δ) Το ποσό των 24.600,00 € για την προμήθεια ελαστικών οχημάτων των Συνοριακών Σταθμών.

Ε) Το ποσό των 24.600,00 € για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων που εμπλέκονται στον έλεγχο των Ελληνο – Αλβανικών συνόρων.

ΣΤ) Το ποσό των 5.887,00 € για την επισκευή και συντήρηση φορητών συσκευών επιτήρησης (θερμικές κάμερες).

Τέλος ο Υπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή Καστοριάς ότι είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέσα στο 2014 για την προμήθεια οχημάτων τύπου 4x4 και εκτός δρόμου (διπλοκάμπινα) και την προμήθεια radar Τροχαίας, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Μετά τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:


« Ασφαλώς και δεν κάνουμε καμία χάρη στην Ελληνική Αστυνομία. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί  το καθήκον της, το οποίο επιτελεί μέχρι σήμερα με άριστα αποτελέσματα, για τα οποία όλο το προσωπικό της, γυναίκες και άνδρες είναι άξιοι συγχαρητηρίων ».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου