8 Απριλίου 2014

Επιστολή της Βουλευτού Καστοριάς, κ. Μαρίας Αντωνίου, προς τον Πρόεδρο Δ.Σ του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα, για την επαναλειτουργία σε καθημερινή βάση του υποκαταστήματος τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) στη Μεσοποταμία Καστοριάς.


        
                                             Προς: κ. Μιχάλη Σάλλα
                                       Πρόεδρο  Δ.Σ του Ομίλου   
                                                    Τράπεζας Πειραιώς

ΘΕΜΑ: « Συνέχιση  λειτουργίας  σε καθημερινή βάση του υποκαταστήματος τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωρίζω ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοποταμίας λειτουργεί από το 1982. Από το 1982 έως το Νοέμβριο του 2011 λειτουργούσε καθημερινά. Μετά το Νοέμβριο του 2011
λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα. Να σημειώσω δε, ότι σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καταστήματος ο οικονομικός απολογισμός ήταν συνεχώς θετικός.   Μετά τη διακοπή της καθημερινής λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας  Πειραιώς, oι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε τρομερά δυσχερή θέση,  καθώς πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και καταθέτες , εξυπηρετούνταν καθημερινώς από εκεί όπως επίσης και μεγάλος αριθμός κατοίκων-συνολικά πληθυσμός πλέον των 10000-αφού είναι το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας  που υπάρχει στην περιοχή.
Είναι προδήλως φανερό  ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος μόνο για δύο ημέρες την εβδομάδα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση-κυρίως γεωργοκτηνοτρόφων- δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα γιατί είναι  υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για διευθέτηση των εμπορικών και λοιπόν συναλλαγών τους, τη στιγμή που η παρουσία τους στις επαγγελματικές δραστηριότητες είναι αδιάλειπτη.
Για όλα τα παραπάνω  ζητώ την επαναλειτουργία του καταστήματος σε καθημερινή βάση με 2 υπαλλήλους εξυπηρέτησης των πελατών της Τράπεζας, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, έτσι ώστε οι βασικές και πάγιες ανάγκες να εξυπηρετούνται «επι τόπου» ενώ όσες περιπτώσεις χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας να προωθούνται στα κεντρικά  καταστήματα της πόλης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παραμένω στη διάθεση σας, για πληρέστερη τεκμηρίωση του θέματος.


Με εκτίμηση


Μαρία Β. Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου