30 Ιανουαρίου 2014

Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα «Δημιουργία Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά».


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
                  
Προς: Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά».

κ. Υπουργέ,
Με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». το προβλεπόμενο στο π.δ. 8/2010 (Α΄ 13) Τμήμα
Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και η έδρα του μεταφέρθηκε από την Καστοριά στην Κοζάνη.

Επειδή:

- Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, λειτουργεί σε ενοικιαζόμενα κτίρια, με ετήσιο κόστος που υπερβαίνει τις 250.000 €, όπως φαίνεται από την απάντηση σας, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα.

-  Το Ελληνικό Δημόσιο, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 2,5 εκ. € για την κατασκευή των υποδομών για την λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά.

- Έχουμε όλοι, ως γνώμονα ότι η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της,  την δεδομένη οικονομικά κατάσταση της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να πιάνουν τόπο αλλά και τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-      Είναι στις προθέσεις του Υπουργού, η δημιουργία Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά;

-      Είναι στις προθέσεις του Υπουργού η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Καστοριά;

-      Είναι στις προθέσεις του Υπουργού η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην Καστοριά;


                                                      Η ερωτώσα Βουλευτής




                                                      Αντωνίου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου