21 Νοεμβρίου 2013

Κατάθεση ερώτησης της Βουλευτού Καστοριάς κας Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, με θέμα «Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και παράταση του χρόνου πληρωμής τους».


Ερώτηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση, με θέμα «Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και παράταση του χρόνου πληρωμής τους».



Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
                             
                            
                                                         Αθήνα,21 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κύριο Ιωάννη Βρούτση

κ. Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με άμεσο αποτέλεσμα να βρίσκονται χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ίδιοι αλλά και τα προστατευόμενα μέλη τους. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η πλειοψηφία των οφειλετών αυτών δεν πληρώνουν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Άξιο προσοχής είναι και το γεγονός ότι αποφασίστηκε η αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών από τα τέλη Δεκέμβρη στα τέλη Νοέμβρη. Αυτή η φαινομενικά μικρή αλλαγή έχει πρακτικά ισχυρό αντίκτυπο γιατί οι αγρότες στο σύνολο τους σχεδόν κάλυπταν την εισφορά του β’ εξαμήνου μέσω της β’ δόσης του ΟΣΔΕ, η οποία καταβάλλεται πριν τα Χριστούγεννα.
Σημαντική βοήθεια προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής θα αποτελέσει η παράταση της ημερομηνίας λήξεως πληρωμής των εισφορών τους καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους έτσι ώστε να προσφέρει την ιατρική περίθαλψη σε αυτούς αλλά και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα έσοδα του ασφαλιστικού τους φορέα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-      Τι προτίθεται να πράξει έτσι ώστε να δοθεί παράταση στην πληρωμή των εισφορών των αγροτών;
-      Τι προτίθεται να πράξει έτσι ώστε η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών τους να γίνει με ευνοϊκότερους όρους;




                                                    Η ερωτώσα Βουλευτής
                                                      

                                                         Αντωνίου Μαρία

               

           
                                                                       




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου