14 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου προς τον Πρόεδρο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. με θέμα: «Αποπληρωμή δικαιούχων προγράμματος πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας».

Επιστολή έστειλε σήμερα Δευτέρα 14/10 η Βουλευτής Καστοριάς κ.Μαρία Αντωνίου προς τον Πρόεδρο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. με θέμα: «Αποπληρωμή δικαιούχων προγράμματος πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας».  



Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:







            Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2013

Προς: Πρόεδρο Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.

Θέμα: Αποπληρωμή δικαιούχων προγράμματος πεντάμηνης κοινωφελούς       εργασίας

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων οχλήσεων μου προς το Ινστιτούτο σας αναφορικά με το εγκεκριμένο πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας σας υπενθυμίζω τα ακόλουθα.

Στις 11 Ιουνίου 2013 και σε επίσκεψη μου στο Υπουργείο Εργασίας ενημερώθηκα ότι ο φάκελος που αφορούσε τους εργαζόμενους στο ως άνω πρόγραμμα για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα του Νομού Καστοριάς δεν είχε αποσταλεί από εσάς στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας. Σε επικοινωνία που είχαμε τότε με πληροφορήσατε ότι εκκρεμούσε η ολοκλήρωση του προγράμματος στην Περιφέρεια της Θράκης και δεσμευτήκατε ότι ήταν θέμα ημερών να αποστείλετε το φάκελο για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, σε νέα επίσκεψη μου στο Υπουργείο Εργασίας ενημερώθηκα ότι παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις σας πως ο φάκελος της Δυτικής Μακεδονίας θα ήταν ο επόμενος  μετά από αυτόν της Θράκης προς αποστολή, δεν είχατε πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Αυθημερόν, επικοινώνησα με την υπεύθυνη για το πρόγραμμα υπάλληλο του Ινστιτούτου σας (κα Σινογιώργου), η οποία με τη σειρά της με διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο φάκελος του Νομού Καστοριάς θα αποστέλετο στην υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας για να συνεχιστεί η διαδικασία της πληρωμής στους δικαιούχους.

Κατόπιν όλων αυτών και καθότι δυστυχώς έως και σήμερα η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει λάβει από εσάς το φάκελο του Νομού Καστοριάς για το εν λόγω πρόγραμμα επιθυμώ να μου απαντήσετε στα ακόλουθα δύο ερωτήματα.

1)  Έχετε αποστείλει στο Υπουργείο Εργασίας το φάκελο για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και αν ναι για ποιες Περιφερειακές Ενότητες- Νομούς.
2)   Για ποιους λόγους, αν και επανειλημμένως μας διαβεβαιώσατε για το αντίθετο, δεν έχετε αποστείλει το φάκελο για το Νομό Καστοριάς με συνέπεια δεκάδες δικαιούχοι να στερούνται επί μακρόν ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα.

                Με εκτίμηση,

                                                                                                      Μαρία Β. Αντωνίου
        Βουλευτής Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου