18 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων και εκπροσώπου των φασολοπαραγωγών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλο, την Πέμπτη 17/10/2013.

Δύο συναντήσεις πραγματοποίησε χθες η Μαρία Αντωνίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλο. Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων κ. Α. Μπαλής, κ. Β. Κύρου και  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας κ. Καρακουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της παράτασης του χρονικού διαστήματος μεταξύ προέγκρισης και άδειας εγκατάστασης μιας μονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων
από τρεις (3) σε δώδεκα (12) μήνες, επίσης συζητήθηκε το θέμα της κατάργησης των τριάντα (30) ημερών για την έγκριση της τελικής άδειας λειτουργίας.
Ο κ. Χαρακόπουλος παρουσία όλων των αρμόδιων Διευθυντών και με βάση την προεργασία της κ. Αντωνίου ως προς την τροποποίηση του άρθρου 6 του Ν. 4056/2012 ζήτησε την άμεση λύση των παραπάνω θεμάτων.

Στη δεύτερη συνάντηση συμμετείχε ο εκπρόσωπος των φασολοπαραγωγών κ .Θ. Μάνος. Συζητήθηκε το θέμα για τη λειτουργία εργαστηρίου ταυτοποίησης προέλευσης αγροτικών προϊόντων, για τη διάθεση της φετινής παραγωγής μέσω και της πάταξης των Ελληνοποιήσεων και της εισαγωγής φασολιών κατώτερης ποιότητας. Ο Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ- Δήμητρα εντατικοποίηση των αντίστοιχων ελέγχων.

Μετά τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι ο πρωτογενής τομέας και τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Στα πλαίσια αυτά προσπαθούμε να θωρακίσουμε τόσο την παραγωγή όσο και να ενισχύσουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την εξωστρέφεια που είναι απαραίτητη για τη διακίνηση τους. Σε ότι αφορά την παραγωγή γουνοδερμάτων έχουμε όλοι δει την άνθιση του συγκεκριμένου κλάδου τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Είχαμε μια καλή συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο και νομίζω δρομολογήσαμε τις λύσεις για αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση είναι θέματα τα οποία παρακολουθώ συνέχεια και οφείλω να πω ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Κλάδο και τον κ. Χαρακόπουλο ».   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου