20 Σεπτεμβρίου 2013

Παρουσία της Μαρίας Αντωνίου στην υπογραφή της σύμβασης για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα με τίτλο «Κατάρτιση Ανέργων νομού Καστοριάς σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης με υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις» του ΟΑΕΔ.



Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 20-09-2013 από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου παρουσία της κ. Μαρίας Αντωνίου η σύμβαση για τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα με τίτλο «Κατάρτιση Ανέργων νομού Καστοριάς σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης με υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις» του ΟΑΕΔ, το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων και κατά 20% από το Π.Δ.Ε.  
Η κ.Αντωνίου δήλωσε:
«Η ανεργία και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα
της πατρίδας μας. Πολύ περισσότερο, για περιοχές, όπως η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία ευρύτερα, που έχουμε το θλιβερό «προνόμιο» να έχουμε έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας πανευρωπαϊκά.
Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, πίεσα προς όλες τις κατευθύνσεις, για την επιτάχυνση των διαδικασιών και το ξεπέρασμα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, που κάποιοι είχαν αφήσει στην τύχη τους.
Απαιτείται συστηματική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, από την κυβέρνηση, για να έχουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ορατά αποτελέσματα. Ακόμα και ενέργειες, όπως η κατάρτιση, που απαλύνουν, αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα, πρέπει να υλοποιούνται πιο γρήγορα».

 Ακολουθούν φωτογραφίες:








ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου