29 Αυγούστου 2013

Δήλωση της κ. Μ.Αντωνίου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013.


Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ένας αγώνας «αντοχής», προσπάθειας, υπομονής και επιμονής έφθασε στο τέλος του.
Θα ήθελα εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και στους νέους του Νομού μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία τους αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών πολλών ετών, πολλών δε μάλλον της τελευταίας σχολικής χρονιάς. Με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναλαμβάνουν την ευθύνη του ακαδημαϊκού πολίτη, του ενεργού  πολίτη, με νέες ιδέες και οράματα σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.


Στους γονείς που αποτέλεσαν σιωπηρό αρωγό της προσπάθειας των παιδιών τους με την πολύπλευρη στήριξή τους, εύχομαι υγεία και ευτυχία, δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε τους  στιγμή.
Φυσικά θέλω όμως να απευθυνθώ και στους μαθητές, οι οποίοι  παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Να γνωρίζουν ότι η ζωή είναι γεμάτη μάχες και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μόνο μια από αυτές. Η επιτυχία σε αυτές δεν αποτελεί μονόδρομο για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Η αφοσίωση και η συνεχής προσπάθεια θα βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων τους.
Τέλος να συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι προσφέρουν στα παιδιά μας απλόχερα τη βοήθεια και τη στήριξη που χρειάζονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πολλές φορές αποτελώντας τη δεύτερη οικογένεια των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου