18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μ.Αντωνίου και Φορέων του Νομού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα των φασολιών Καστοριάς, την Τετάρτη 17/07/2013.

                                                                                  
Η καθορισμένη συνάντηση της κ. Αντωνίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη για το θέμα των φασολιών, έγινε χθες Τετάρτη 17/07/2013  με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη λόγω ασθένειας του Υπουργού. Στην συνάντηση πήραν μέρος η κ. Φιντανή της AGROCERT – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η κ. Αδαλή από τη Διεύθυνση Βιολογικών  Προϊόντων Π.Ο.Π – Π.Γ.Ε, ο κ. Κεπαπτσόγλου Πρόεδρος της AGROKA, ο κ. Θ. Λιόλιος εκπρόσωπος της ΕΑΣ Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Άργους Ορεστικού κ. Θ. Μάνος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:


·         Η κ. Αντωνίου έκανε πρόταση για την άμεση πάταξη των Ελληνοποιήσεων των Κινέζικων φασολιών μέσω της άμεσης ενεργοποίησης του εργαστηριακού ελέγχου της γεωγραφικής προέλευσης των αγροτικών προϊόντων με την αδιάβλητη και  παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδο των ισοτόπων.
·         Προτάθηκε η τροποποίηση του κανονισμού συσκευασίας των φασολιών που διακινούνται ως ΠΓΕ από μισό κιλό και ένα κιλό που ισχύει σήμερα σε συσκευασίες  έως τριάντα κιλά.
·         Επίσης ζητήθηκε η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ελέγχου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με άμεσους και συνεχείς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη των Ελληνοποιήσεων, για να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί η νέα εμπορική περίοδος που ξεκινάει από 1  Σεπτέμβρη.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κορασίδης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό τα θέματα που τέθηκαν, καθώς επίσης προγραμματίστηκε νέο ραντεβού το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό για τη δυνατόν άμεση υλοποίηση των θεμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου