26 Απριλίου 2013

Επιστολή της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Παιδείας , Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού , κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για θέματα που αφορούν τις μεταγραφές φοιτητών.


Αθήνα, 26 Απριλίου 2013

Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Θέμα: Μεταγραφές Φοιτητών




Κύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλω αυτήν την επιστολή με αφορμή ένα περιστατικό μιας οικογένειας που υπέπεσε στην αντίληψη μου και το οποίο απασχολεί αρκετές οικογένειες ανά την ελληνική επικράτεια.
Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα της κρίσης η ελληνική οικογένεια προσπαθεί να περικόψει κάθε περιττή δαπάνη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη δύσκολη καθημερινότητα, ωστόσο, είναι τραγικό αυτή η περικοπή να στερεί από τα ελληνόπουλα, που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη δυνατότητα να φοιτήσουν και να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
 Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ το 2010 αλλά λόγω κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών ξεκίνησαν να φοιτούν φέτος, το 2013. Ο νόμος απαγορεύει από αυτά τα παιδιά να καταθέσουν χαρτιά μεταγραφής, ασχέτως αν συντρέχουν πραγματικοί οικονομικοί λόγοι, ακόμα και αν πρόκειται για τρίτεκνες ή και πολύτεκνες οικογένειες όπου κάποιο από τα παιδιά φοιτά ήδη σε άλλη πόλη.
Είμαι σίγουρη πως την ευαισθησία που έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα στα προβλήματα των παιδιών μας, θα επιδείξετε και σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα, στο οποίο αν δεν δείξουμε ιδιαίτερη μέριμνα μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη κοινωνική αδικία, την οποία για ακόμα μία φορά θα κληθεί να την νοιώσει η ελληνική οικογένεια που δεν έχει την οικονομική άνεση να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Με εκτίμηση,
    Μαρία Β. Αντωνίου
Βουλευτής Καστοριάς








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου