28 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                           Δελτίο Τύπου
                                                            
                                                                         Καστοριά, 28 Δεκεμβρίου 2012
           
Η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης. Συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.
 Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Αντωνίου δήλωσε:
 «Με τον κ. Καράογλου συζητήσαμε για το πως το ΥΜΑΘ μπορεί να ενισχύσει και να βοηθήσει την Καστοριά μέσα από τις νέες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει, όπως η επεξεργασία των επενδυτικών σχεδίων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, όσο και η αρμοδιότητα της διαχείρισης του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG. Δράσεις που μπορούν  να δώσουν νέα πνοή στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στην Καστοριά.  Αν μη τι άλλο, η παρούσα Κυβέρνηση διακρίνεται για τη συνέπεια και την
αξιοπιστία της. Χάρη στις προσπάθειες όλων μας, το 2013 η πατρίδα μας θα γυρίσει σελίδα».
Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου ανέφερε πως: «Το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης  αφουγκράζεται τις ανάγκες της περιφέρειας και δρα υποστηρικτικά ώστε η Βόρεια Ελλάδα αφενός να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας και αφετέρου να μετεξελιχθεί σε “ατμομηχανή ανάπτυξης” και θύλακα παραγωγής νέων ιδεών. Μόνο αν δώσουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη», συνέχισε ο Υπουργός, «τα απαιτούμενα εφόδια να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, θα δικαιούμαστε να μιλάμε για ισότητα ευκαιριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου